Hockeybloggen

Skellefteå AIK nollade Björklöven inför storpublik

Det var skön derbystämning och över 5 000 på läktaren. Men spelmässigt var det inte lika mycket att hurra för när AIK vann med 3–0 över rivalen Björklöven.

Första perioden präglades av mängder av utvisningar. Flest av Löven, vilket ledde till flera PP-möjligheter för AIK. Man tog också vara på ett numerärt överläge efter att Jocke Lindström sköt från blå och därefter kunde Robin Alvarez trycka upp returen i nättaket.

Första perioden var helt okej av AIK. Andra var inte det. Spelmässigt så var det oerhört blekt. Åtminstone lagmässigt och när man kommer i samlad trupp. Björklöven gjorde en bra andraperiod och AIK ska tacka Gustaf Lindvall, som var briljant hela matchen med 31 räddningar.

I tredje spelade AIK stabilt bakåt. 1–0 stod sig till slutminuterna när Löven tog ut målvakten. Då satte Adam Pettersson 2–0 och Arvid Lundberg 3–0.

AIK vann derbyt, det ska man vara nöjda med. För som vi vet betyder just segern i sig extra mycket när Löven står på andra sidan.

Spelmässigt, framförallt med puck, har man mycket att fundera över. Det behöver bli mycket bättre kommande veckor.

Publiksiffran skrevs till 5 046. Det är riktigt bra även om man förväntar sig något sådant när det vankas derbyn.

Bäst i AIK var som sagt Lindvall. Framåt ska Jonte Berggren har extra beröm. Robin Alvarez var också pigg och gjorde mål. AIK ska även ha en eloge för sitt slit i boxplay, för Löven var bra i sitt PP-spel.

FAKTA

Skellefteå AIK–Björklöven 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)

Målen: 1–0 (6.12) Robin Alvarez, PP1 (J Lindström, Frödén), 0–2 (57.31) Adam Pettersson (Pudas), 0–3 (58.28) Arvid Lundberg.

Skott: 31–31 (13–5, 6–16, 12–10).

Utv-min: 16–14.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut