Hockeybloggen

Foto: Adam Ihse/TT

Ras i första perioden förstörde AIK:s kväll

6–1 i Skellefteå Kraft Arena. Nu vann Frölunda med 5–1 hemma i Scandinavium. Segern var serieledarens sjätte raka i SHL

AIK inledde spelmässigt bra den här lördagseftermiddagen. Men närmare än ett ribbskott från Linus Lindström kom man inte ett viktigt ledningsmål.

Sen kom raset för AIK. Tre mål på drygt sju minuter som inte såg direkt otagbara ut för Oskar Östlund, som byttes ut efter 0–3. Särskilt inte 0–2, som var en tavla av AIK:s burväktare.

In klev Mantas Armalis, som visade klass direkt. Han såg till att AIK hade chansen att ta sig in i matchen på nytt. Man fixade också en reducering när Filip Berglund dundrade in ett direktskott i powerplay. Samme Berglund hade också ett jätteläge att sätta 2–3 i sista minuten av andra perioden – men Berglund missade det tomma målet, ett läge som AIK hade behövt förvalta för att få riktig kontakt.

Istället för rejäl kontakt kunde Frölunda gå ifrån och säkra segern i tredje perioden. Niklas Lasu satte 4–1 och Jacob Peterson 5–1. Två mål som Mantas Armalis inte mäktade med att ta – det efter en storstilad insats i SHL-comebacken. Totalt blev det 27 räddningar för Armalis, flera av dem kvalificerade dessutom.

Men förlusten innebär AIK:s tredje raka torsk. Därför blir kommande veckas dubbla hemmamatcher, mot Djurgården och Örebro, extra viktiga.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut