Hockeybloggen

Pontus Petterström
Pontus Petterström Foto: Erland Segerstedt/TT

Petterström ryktas få en ny roll i SHL

SHL ska tillsätta en person som hjälper till att få bort filmare och fula tilltag på isen. Den personen blir Pontus Petterström enligt Expressen.

Den före detta Skellefteå AIK-kaptenen Pontus Petterström, kommer att börja arbeta för SHL, och ska vara den som håller dialog med spelarna som varit uppe för granskning i situationsrummet enligt Expressen.

I samband med en kvartsfinalmatch mellan Malmö och Frölunda, så berättade SHL:s sportchef, Johan Hemlin för C More, att man tänkte att anlita en person som kunde hjälpa till med dialogen.

– Det handlar om en roll där en före detta spelare, som besitter regelkunskaper, ska ha vara en slags ”heads up” till spelarna. Han ska signalera när det har varit lite väl många förstärkningar, eller om någon har haft armbågen högt uppe, och helt enkelt skicka varningsklockor till spelarna, sa Johan Hemlin till C More då.

Många spelare är uppe för granskning flera gånger hos situationsrummet. Då en spelare inte anmäls, så får ingen heller reda på att man varit uppe för granskning och det är där Petterström ska agera som länken mellan ligan och spelarna. Rollen beskrivs som någon som ska säga till när det är dags att lugna sig.Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut