Hockeybloggen

Foto: Robert Granström/TT

Ortio vill tillbaka till SHL

Trots en bra säsong i KHL står Joni Ortio oväntat utan kontrakt. "Vi har sagt att Joni är tillgänglig för spel om det blir skador eller något lag vill förstärka upp den lagdelen", säger agenten Thomas Sjögren till hockeynews.se.

Efter två framgångsrika säsonger i Skellefteå AIK drog Joni Ortio till KHL för spel i Vityaz Podolsk. Men trots att han stod för en mycket bra säsong, med en räddningsprocent på 92,2, så är den 28-årige finländaren utan kontrakt.

Tanken har hela tiden varit att Ortio skulle fortsätta i KHL.

– Vi är ganska besvikna, de (Vityaz) sa hela året att ''Vi vill behålla honom, vi vill behålla honom”, och första juni sa de plötsligt att de var osäkra. Eftersom KHL:s transfersäsong börjar senare än Sveriges fanns det inte så många optioner kvar. Sen var vi nära en deal i Schweiz, men det föll igenom. Då hamnar vi där vi hamnar nu, säger Sjögren till hockeynews.se.

Det hela har lett till att Ortio är öppen för förslag. Just nu blickar han främst mot SHL.

– Vi försöker, men läget är som det är – alla lag har sina målvakter klara. Vi har sagt att Joni är tillgänglig för spel om det blir skador eller något lag vill förstärka upp den lagdelen.

Som vi vet har Skellefteå AIK tre målvakter i sin A-lagstrupp. Oskar Östlund och Gustaf Lindvall är redo för SHL-premiären medan Mantas Armalis finns på skadelistan i ett par ytterligare månader.

Uppdaterat 13.42:

Hockeysverige.se rapporterar om att Ortio kommer träna med Rikard Grönborgs lag, schweisiska ZSC Lions, och därmed ta Justin Pogges plats och agera tredjemålvakt.

Det skriver klubben på sin hemsida, men det handlar som sagt bara om träning, inte om att något kontrakt har skrivits.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut