Hockeybloggen

Daniel Brodin stör Mantas Armalis vid matchavgörande 1–2.
Daniel Brodin stör Mantas Armalis vid matchavgörande 1–2. Foto: Erland Segerstedt / TT

Omdiskuterat mål matchavgörande då Skellefteå AIK:s säsong tog slut

Skellefteå AIK förlorade återigen hemma i kvartsfinalserien mot ett Djurgården som nu är klara för semifinal. Ett omdiskuterat mål blev matchvinnande.

Första perioden inleddes ganska avvaktande med en del felpassningar och två lag som inte ville göra något misstag. Joakim Lindström bröt dödläget med ett par sekunders briljans där han lurade tröjan av en Djurgårdare vid sargen, fick tillbaka pucken av Robin Alvarez och dundrade in 1–0. Sedan följde en period där AIK höll i taktpinnen. Bud Holloway bjöd på en projektil och Oscar Möller var nära att peta in 2–0 efter en retur. Djurgården vaknade till liv i slutet av perioden som också innehåll en incident där Petter Granberg bröt ihop Dick Axelsson.

En extremt billig utvisning på Alvarez i slutet av första perioden gjorde att Djurgården snabbt tog ett kraftigt grepp om inledningen av andra perioden. Utdelningen kom också då Emil Bemström, helt omarkerad framför mål, fick styra in 1–1 i mitten av perioden. Djurgården tog också ledningen i slutet av perioden efter att AIK strulat ordentligt i egen zon och Linus Hultström till slut satte pucken från blå. Daniel Brodin var nära Armalis i målet och det blev videogranskning. Men målet godkändes och kommer säkert att bli en snackis. Det var tydligt att Brodin hade kontakt med Armalis klubba i skottögonblicket, men domarna valde att fria.

Efter fem minuter i tredje perioden kom också 1–3 då AIK tagit semester i hemjobbet och Marcus Davidsson enkelt och omarkerad styrde in pucken under armen på Armalis. Med drygt åtta minuter kvar kom den stora chansen för AIK att jobba sig i kapp då man fick chansen i powerplay. Men powerplayspelet denna kväll var inte av någon högre kvalitet.

AIK plockade målvakten tidigt men skapade egentligen ingen riktig bra chans till kvittering, även om det osade katt runt Adam Reideborn i Djurgårdsmålet.

Istället kunde Sebastian Strandberg stänga matchen med sitt 1–4 i öppen kasse.

Säsongen är därmed över för Skellefteå AIK.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut