Hockeybloggen

Officiellt: AIK har gjort klart med Jacob Andersson: ”Glad att kunna ta det här klivet”

Nu är det klart att Skellefteå AIK gjort klart med backen Jacob Andersson – backen har skrivit på för två år med klubben, säger AIK på sin hemsida.
Jacob Andersson är bekräftad och klar för AIK, det skriver klubben på sin hemsida.
Jacob Andersson är bekräftad och klar för AIK, det skriver klubben på sin hemsida. Foto: Adam Savonen

Under torsdagen släppte Skellefteå AIK nyheten om att den 24-årige backen Jacob Andersson kritat på för två år med klubben.

Andersson är fostrad i J18 och J20 och har utvecklats ytterligare i den allsvenska klubben Björklöven.

AIK:s sportchef Niclas Lundkvist säger följande om Andersson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida:

"Redan här i Skellefteå, då han spelade för vårt J20-lag, var han en väldigt tongivande och poängstark back och har fortsatt ha en fin utveckling under sina år i Allsvenskan. Nu känns det otroligt spännande att få tillbaka Jacob i vår organisation. Vi får tillbaka en spelande back som haft en positiv utvecklingsresa och som ska få fortsätta utveckla sitt spel med puck, sedan ska vi göra en riktigt bra sommar med honom och då kommer han vara redo för SHL".

Och även Andersson är glad över att kontraktet äntligen är påskrivet.

"Det känns jättekul! Jag gick in i den här säsongen med sikte mot SHL så jag är glad att kunna ta det klivet i utvecklingen och extra glad att det är just till Skellefteå, så det fanns inget att fundera på. Han är även fast besluten att ta vara på denna möjlighet" säger han i klubbens pressmeddelande.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut