Hockeybloggen

Ny krigarseger för AIK – hakar på i toppen

Precis som i senaste matchen hittade Skellefteå AIK en väg att sätta ett segermål i tredje perioden.

Det var Linköping som inledde piggast och bortalaget hade ett tag 6–0 i skott på mål. Dessutom hade man en puck i mål när Andrew Gordon kämpade in pucken i powerplay. Men efter videogranskning, och då domarna ansåg att Gordon, med sin klubba, stoppade Gustaf Lindvall att göra sin rörelse med plockhandsken, så dömdes målet bort.

LHC skulle trots allt göra ledningsmålet. Det när Olle Lycksell hittade rätt efter 25 minuters spel. Efter det växlade AIK upp rejält, och det var talangen Jonatan Berggren som satte drev igång dte hela då han på egen hand fintade upp Jonas Holös på läktaren.

Det blev dock inte mål den gången. Istället var det Adam Pettersson som fixade kvitteringen, det efter ny show av Berggren som serverade en tom målbur för Pettersson.

Efter det var det ett rätt svängig tillställning. Men precis som borta mot HV71 så hittade AIK en väg att att ta tre poäng. Segermålet satte Robin Alvarez på egen hand efter att han vunnit pucken från en olycklig Adam Grinnig, född 2000.

LHC kom inte närmare en kvittering än ett stolpskott. Istället för ett 2–2-mål satte Linus Lindström spiken i kistan med att prickskjuta 3–1 i tom kasse.

Gustaf Lindvall var bra på nytt samtidigt som AIK på ett uppoffrande sätt blockerade en hel del tunga LHC-avslut.

I och med krigarsegern hakar AIK på i toppen av den unga SHL-tabellen. För LHC och Bert Robertsson är det betydligt tyngre. Efter åtta matcher har man bara fem poäng. AIK har 14 efter sju, det vill säga två poäng i snitt.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut