Hockeybloggen

Andreas Wingerli, till vänster, jublar med Jonathan Pudas efter ett av sina två mål mot Luleå i tisdagens derby.
Andreas Wingerli, till vänster, jublar med Jonathan Pudas efter ett av sina två mål mot Luleå i tisdagens derby. Foto: OLA WESTERBERG

Matchvinnare mot Luleå – nu laddar en formtoppad Wingerli för "speciell" bortaturné

AIK reser under torsdagen söderut för matcher mot Färjestad och Örebro under fredag och lördag. En tuff bortaturné väntar. "Just nu är all fokus på Färjestad imorgon", säger Andreas Wingerli.

Under fredagen ställs AIK mot Färjestad i Löfbergs Arena, mindre än 24 timmar senare väntar Örebro i Behrn Arena. En tuff utmaning inte minst då Örebro spelar ikväll och har ledigt imorgon, fredag.

– Det är lite speciella förhållanden med den här roadtrippen när vi spelar två dagar i rad. Tidigare har det ju varit back-to-back (dubbelmöte med en och samma motståndare), nu är det två olika lag som vi möter, så det är lite speciellt men det blir säkert kul, säger AIK:s assisterande lagkapten.

Hur går tankarna inför en sån här bortaturné?

– Det blir att göra en match och sedan får man ta hand om kroppen så gott som möjligt och sedan blir det uppladdning inför den andra matchen. Men just nu är all fokus på Färjestad imorgon.

Att spela match två dagar i rad är inget unikt inom hockeyn, där belastningen och träningsmängden ofta är hög.

– Som junior spelar man ofta tre dagar i rad, det var inte så länge sedan jag gjorde det. Det ska nog inte vara några problem, det blir mer en rolig upplevelse.

Vad säger du om matchen mot Luleå?

– Vi gör en bra match över 60 minuter och lyckas hålla en hög lägstanivå hela matchen. De får inte något större momentum eller några större bjudningar. Så det är solida 60 minuter från vår sida.

För egen del blev det två mål och du fick ikläda dig rollen som matchvinnare, hur var din känsla efter?

– Det var en boost-höjare såklart. Det känns jättebra, jag är bra form och pigg efter landslagsuppehållet. Kropp och knopp känns bra, säger Wingerli.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut