Hockeybloggen

John Westermark är värvad av AIK men spelar på dubbellicens (AIK/Piteå) resten av säsongen.
John Westermark är värvad av AIK men spelar på dubbellicens (AIK/Piteå) resten av säsongen. Foto: Erland Segerstedt/TT

Målvaktssituationen löst i AIK

Skellefteå AIK hade lite ögon på ett par olika målvaktsalternativ under fredagskvällen. Det hela slutade med en lösning och ett samarbete mellan AIK, Piteå och SK Lejon.

Det som hände sent under fredagen var att Joel Vännström, målvakt i Piteå, dök upp i Skellefteå AIK:s laguppställning på swehockey.se. Samtidigt som John Westermark försvann för en stund, men det vara bara en teknisk grej.

När Norran får tag på sportchefen Niclas Lundkvist under lördagsförmiddagen så reder han ut allt som hänt.

– Vi hade ju redan en backupmålvakt i John Westermark, som vi lånade från SK Lejon. Men för att ha möjlighet att ha ännu en backup, nu när Gustaf Lindvall är skadad, så behövde vi värva John Westermark. När vi gjorde det hade vi möjlighet att även skriva Joel Vännström på en dubbellicens, säger Lundkvist och fortsätter:

– Så John kommer köra på med oss på samma sätt som han gjort på slutet. Så där är det ingen skillnad, och John har gjort det väldigt bra med oss. Sen så kommer Vännström att fortsätta spela och träna med Piteå, men skulle det hända något hos oss har vi möjlighet att plocka in honom. Vi har även registrerat John Westermark för Piteå på dubbellicens, så att han kan gå den vägen om det skulle bli aktuellt.

Utlånad till Lejon

Som sista del i denna rockad så har AIK lånat ut J20-målvakten Elias Moberg till Lejon i lagets två sista matcher.

– Elias har möjligheten att fortsätta spela med vårt J20-lag efter att Lejons säsong är över. Så allt som allt blev detta en bra lösning för alla inblandade parter. Ett sätt för oss klubbar i närheten att hjälpa varandra, säger Lundkvist, som tackar Piteå och Lejon för samarbetet.

När det gäller backen Felix Dahlroth så fortsätter han spela med Piteå.

– Men vi har fortfarande möjligheten att kalla hem honom. Men om vi väljer att göra det kan han inte gå tillbaka till Piteå igen. Det är skillnaden jämfört med målvakter som kan gå emellan mer än en gång.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut