Hockeybloggen

Luleå drog längsta strået i säsongens första derby

Skellefteå AIK åt sig ikapp till 2–2 och låg på för ett segermål. Då stack Robin Kovacs och kontrade in Luleås segermål i säsongens första derby.

Första perioden var väldigt jämn, men det var Luleå som gjorde målet då Petter Emanuelsson höll sig framme efter en retur från Gustaf Lindvall, det när Luleå spelade powerplay.

I andra tog derbyt ännu högre fart. Spelmässigt var det mycket underhållande samtidigt som spelet låna stunder böljade fram och tillbaka. Tyvärr för AIK fick Gustaf Lindvall ett skott mot huvudet/axeln, som tog så pass hårt att han tvingades utgå.

Och som det inte vore nog för AIK så satte samme Emanuelsson 2–0 – det också i powerplay efter att AIK spelat med sex utespelare. Men innan paus hittade AIK en reducering, det när Tom Pyatt turligt vallade in 1–2 via en Luleback och in.

Tredje perioden var långa stunder AIK:s. Man skapade mycket och fick också in en kvittering då Pyatt hittade Jocke Lindström framför kassen.

Efter det tryckte AIK på för ett ledningsmål. Man var också så nära som ett bortdömt mål när Linus Lindström sparkade in ett 3–2-mål som senare helt korrekt dömdes bort.

Och när det mesta talade för ett hemmamål så slog Luleå till. Det efter att Filip Broberg tappade en puck under en offensiv raid vilket ledde till att Robin Kovacs kom fri och därefter hittade en liten lucka mellan Oskar Östlunds benskydd.

AIK gick därfetr för en kvittering. Man fick dessutom ett powerplay i slutet av matchen och fick spela sex mot fyra. Men närmare än ett skott i Joel Lassinanttis hjälp, från nära håll av Robin Alvarez, kom inte AIK.

Luleå vann med 3–2 i ett underhållande derby – en match som kunde ha slutat precis hur som helst. AIK vann skottet med 3–2, men det hjälpte föga.

Segern innebär att Luleås fina bortafacit mot Skellefteå håller i sig. Detta var fjärde seger i följd i Skellefteå Kraft Arena och femte på sex matcher. Detta betyder dessutom att Luleå går om AIK i tabellen.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut