Hockeybloggen

Klart: Förre AIK-tränaren återvänder till Skellefteå: ”Känns enbart positivt”

Under fredagen släppte Skellefteå AIK nyheten om att de hämtar hem Mikael Aaro till juniortränarstaben – något som Norran tidigare rapporterat om.
Mikael Aaro är klar för comaback i AIK:s J20-lag.
Mikael Aaro är klar för comaback i AIK:s J20-lag. Foto: Jonas GustafssonTT

Nu är AIK:s juniortränarstab värvad och klar. Som Norran tidigare berättat blir det Mikael Aaro, med ett tidigare förflutet som tränare i J20, som återvänder till klubben.

I J20 kommer Aaro återförenas med Lasse Marklund. Och i ett pressmeddelande på klubbens hemsida kommenterar han sin återkomst.

"Det känns bra! Jag hade det jättebra förra gången jag var i Skellefteå så det känns enbart positivt och det ska bli kul att jobba med juniorutveckling igen".

Kontraktet med Aaro sträcker sig över säsongen 2020-2021 och han kommer närmast från två säsonger som assisterande i SHL och Karlskrona.

"Man har så klart lärt sig mycket av att få vara på högstanivå. Inte bara runt hockeyn utan ledarskapsmässigt överlag när det kommer till att jobba med grupper. Det är viktigt hur man leder och hur man bildar så det är många intressanta grejer man tar med sig helt klart".

Senast Marklund och Aaro jobbade tillsammans i J20 var säsongen 2015-2016.

"Jag har pratat en del med Lasse och vi har, precis som förra gången, en väldigt stark samsyn på hur vi vill tänka och jobba kring hockey så det känns bra att få jobba med honom igen".

Och AIK:s sportchef Niclas Lundkvist är även han nöjd med den här comebacken.

"Mikael är ju förhållandevis ung, men har hunnit bygga på sig en hel del erfarenhet och stått i ett SHL-bås också, så det känns spännande att få in honom i föreningen igen. Han har ju varit här förut och känner till hur vi jobbar, så nu ska vi få ta del av den kunskap han fått med sig under den tid han varit borta och fortsätta förädla och utveckla honom som ledare här framöver. Då kommer vi ha ett bra team på J20-sidan, med han och Lasse", säger Lundkvist i klubbens pressmeddelande.

Avslöjar: AIK nära med ny tränare i J20-laget – ska ha erbjudit asstränare förlängning
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut