Hockeybloggen

Klart: Armalis klar för Djurgården – som också värvar den före detta AIK-junioren

Nu står det klart att Mantas Armalis tar en plats i Djurgårdens kasse kommande säsong då Stockholmsklubben nu har bekräftat värvningen på sin hemsida. Djurgården värvar också den tidigare Skellefteå AIK-junioren Linus Andersson, bördig från Arvidsjaur, som denna säsong gjort stor succé för Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Samma dag som Skellefteå AIK gick ut med nyheten kring sin värvning av Arvid Söderblom kom bekräftelsen att Mantas Armalis skrivit på ett tvåårskontrakt med Djurgården.

– Det är fantastiskt att få komma hem till Djurgården igen, det går knappt att beskriva. Jag flyttar hem till min hemstad, jag ska spela för klubben jag älskar allra mest. Jag har saknat det jättemycket, säger han till klubbens hemsida.

Målvaktskollegan kommer att bli Niklas Svedberg samtidigt som Robin Jensen och Karri Ramö inte kommer fortsätta spela för Stockholmsklubben kommande säsong.

Vita Hästens Linus Andersson, till höger, är klar för Djurgården.
Vita Hästens Linus Andersson, till höger, är klar för Djurgården. Foto: Henrik Montgomery/TT

Andersson klar för Dif

Djurgården bekräftade också under tisdagen värvningen av Arvidsjaursonen Linus Andersson, som säsongen som gick gjorde stor succé i Vita Hästen. Även han ansluter på ett tvåårskontrakt.

– Det känns intressant och spännande. Djurgården är en så stor förening och när jag fick förslaget så kändes det som ett ”once-in-a-lifetime”. När man väl får en chans att spela för Djurgården så tar man den, säger Andersson till klubbens hemsida och beskriver sig sedan som spelare för sina nya supportrar.

– Jag är en spelare som åker mycket skridskor och är aggressiv. Ett offensivt hot. En snabb winger som tar pucken till mål och gillar att skjuta. Sedan har jag utvecklat mitt defensiva spel den här säsongen mycket mer än tidigare, men det är fortfarande inte fläckfritt och jag ska utveckla det mer.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut