Hockeybloggen

Skellefteås Andreas Wingerli under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Djurgårdens IF och Skellefteå AIK på Hovet.
Skellefteås Andreas Wingerli under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Djurgårdens IF och Skellefteå AIK på Hovet. Foto: Erik Simander/TT

Djurgården avgjorde i förlängningen

Det blev tätt och tufft på Hovet. Det var mållöst efter första perioden. Efter andra perioden var det också jämnt skägg, 2–2. Resultat stod sig under ordinarie tid, men 34 sekunder in i förlängningen avgjorde Djurgården. Matchen slutade 3–2.

Första perioden blev ganska avvaktande. Hemmalaget Djurgården skapade de klaraste möjligheterna och hade tre frilägen. Formationen med bröderna Davidsson och Fjällby–Jonsson visade vad hög fart har för betydelse.

Målen skulle dröja till andra perioden och det var AIK som tog kommandot. Joakim Lindström sköt 1–0 i powerplay och kort därefter ökade Andreas Wingerli på till 2–0.

Men DIF var snabba att replikera och gjorde det två gånger om. Djurgårdens första mål föregicks av en spelare såg ut att vara på Gustaf Lindvall i målet, men domarna gjorde ingen bedömning. Därför var det oavgjort inför den tredje perioden.

Tredje perioden bjöd på böljande spel. Båda lagen skapade möjligheter. Djurgården skapade aningen mer och var ytterst nära att avgöra när det var runt fyra minuter kvar. AIK fick sitt stora läge med drygt två minuter kvar av perioden. Då åkte Daniel Brodin ut, men närmare än ett skott i burens utsida kom inte AIK.

Matchen gick till förlängning. Väl i förlängningen kunde Djurgården avgöra genom Jakob Lilja efter en snabb spelvändning i samband med Daniel Brodin kom in på isen.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut