Hockeybloggen

Fartfyllt och roligt var det när finska Kärpät kom på besök.
Fartfyllt och roligt var det när finska Kärpät kom på besök. Foto: Adam Savonen

Hög nivå i den heta ”landskampen” i CHL – AIK nollade finska besöket

Det var fart och fläkt i Skellefteå Kraft arena när Kärpät kom på besök. Skellefteå AIK bjöd på en av säsongens främsta insatser. Gustaf Lindvall blev stor hjälte och höll nollan när AIK vann med 2–0. En oerhört viktig seger för att slåss om någon av de två slutspelsplatserna

Det blev en roligt och fartfylld match i CHL. Kärpät kom riktigt laddade, men AIK mötte upp på bästa sätt. Det var en rolig hockey med hög fart och även en hel del tacklingar. AIK kunde ta ledningen genom Adam Pettersson, som blev eminent framspelad av Albin Eriksson. Påpassligt med tanke på att J20-förbundskaptenen, Thomas Montén, var på plats på pressläktare för att spana.

Det blev inte målrikt, men väldigt chansrikt – åt båda håll. I andra perioden var AIK aningen för generös och gav bort pucken i prekära lägen. Superstjärnan Jesse Puljujuärvi kom fri, men Gustaf Lindvall räddade.

Lindvall var återigen AIK:s viktigaste spelare och bjöd på en ny toppinsats. Det är den tredje riktigt fina insatsen i följd och Lindvall har bara släppt in två puckar på tre matcher.

Tom Pyatt slog in pucken i öppen kasse i sista sekunden och fastställde slutresultatet till 2–0.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut