Hockeybloggen

Albin Erikssons Skellefteå AIK har en topp 6-placering i sina egna händer. Men det är en av AIK, Malmö och Växjö som i slutändan kommer sluta sjua och behöver spela åttondelsfinal.
Albin Erikssons Skellefteå AIK har en topp 6-placering i sina egna händer. Men det är en av AIK, Malmö och Växjö som i slutändan kommer sluta sjua och behöver spela åttondelsfinal. Foto: Anders Bjurö/TT

Förutsättningarna i sista SHL-omgången

Skellefteå AIK behöver minst en poäng för att säkra en kvartsfinalplats. Ja, så länge inte Malmö vinner med mer än åtta mål vill säga.

En rekordjämn SHL-säsong ska nu få sitt slut sett till grundserien. Det är fortfarande inte klart vilket lag som vinner serien, vilka som slutar topp sex och vem som tar sista platsen i åttondelsfinalen.

FAKTA

Förutsättningar i sista omgången:

* Tar AIK minst en poäng mot Rögle har man säkrat kvartsfinal (om inte Malmö vinner med mer än åtta mål).

* Tar AIK två eller tre poäng mot Rögle så har man chans att gå förbi Växjö, som då behöver förlora mot Luleå.

* Kammar AIK noll mot Rögle blir man sjua och tvingas spela åttondelsfinal om Malmö samtidigt tar tre poäng mot Örebro.

* AIK har alltså chans att sluta femma, sexa eller sjua i SHL. Blir man femma möter man Djurgården i kvarten. Blir man sexa väntar Frölunda. Blir man sjua ställs man mot Örebro, Brynäs eller Linköping i åttondelen.

* Blir det kvartsfinal inleder AIK på bortaplan lördag 23 mars. Blir det åttondelsfinal börjar man hemma nu på lördag, 16 mars.

* Örebro, Brynäs och Linköping slåss om sista platsen i åttondelsfinalen. Örebro har allt i sina egna händer men är på samma poäng som Brynäs och två poäng för LHC.

* Färjestad har två poäng att gå på gentemot Luleå i kampen om seriesegern.

Så spelas sista omgången:

Luleå–Växjö

Mora–Timrå

Rögle–Skellefteå

Färjestad–Djurgården

HV 71–Linköping

Malmö–Örebro

Frölunda–Brynäs

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut