Hockeybloggen

Juhamatti Aaltonen lämar Pelicans – för finska seriesuveränen Kärpät inför det stundande slutspelet.
Juhamatti Aaltonen lämar Pelicans – för finska seriesuveränen Kärpät inför det stundande slutspelet. Foto: OLA WESTERBERG

Förre AIK-aren gör succé i Finland – värvas till topplaget

Juhamatti Aaltonen hade en tuff tid i Skellefteå AIK och gjorde endast ett mål på 35 matcher i den svartgula tröjan. Väl tillbaka i Finland gör han succé och nu är han klar för topplaget Kärpät som vässar truppen inför slutspelet.

AIK bröt med Aaltonen under säsongen 2018/2019 och när finländaren var tillbaka i SM-liiga och Pelicans gick den notoriska poängmakaren direkt att känna igen.

13 (9+4) poäng på de återstående elva matcherna under förra säsongen följdes i år upp av 37 (17+20) poäng på 48 matcher för bottenlaget Pelicans.

Nu är Aaltonen, som har hunnit fylla 34 år, klar för topplaget Kärpät som förstärker sin trupp inför det stundande slutspelet.

– Fint att vi fick en egen produkt hem till oss för återstoden av säsongen. Vi vet "Juhis" specialkunnande exempelvis i numerärt överläge och i avgörande stunder. Han kommer garanterat att ytterligare förstärka vårt lag, säger sportchefen Harri Aho på klubbens hemsida.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut