Hockeybloggen

Fjärde raka för AIK mot FBK

1–2-underläge efter 40 minuter blev till en 4–2-seger för Skellefteå AIK efter dubbla mål i powerplay och efter att Bud Holloway satt spiken i tom kasse.

AIK fick inleda det nya kalenderåret med en blytung trepoängare. Det efter att man vänt 1–2 till 4–2 i den tredje – efter mål av Oscar Möller och Jimmie Ericsson i powerplay.

Matchen var underhållande och känslofylld. Det infann sig en skön slutspelsstämning och det var genomgående så där skönt grinigt.

Och på tal om slutspel så har AIK fyra raka segrar mot FBK, inräknat match sex i förra årets kvartsfinal. Tidigare den här säsongen har man vunnit på bortaplan efter förlängning.

Spelmässigt var detta ingen perfekt match av AIK men ett stort fall framåt energimässigt. Tim Söderlund var näst intill övertaggad, men hans energi smittade av sig.

Jonathan Pudas gjorde AIK:s första mål och i övrigt så förtjänar Mantas Armalis en del beröm då han kom upp stort ett par gånger då FBK bjöds på frilägen och farliga kontringar. Jimmie Ericsson klev också fram och visade både styrka och kämpaglöd när det behövdes som mest.

Viktig seger för AIK som dock är kvar på elfteplatsen i SHL.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut