Hockeybloggen

AIK tränar inför bortaturnén med matcher mot Färjestad och Örebro.
AIK tränar inför bortaturnén med matcher mot Färjestad och Örebro. Foto: Erik Grahn Lundgren

Dagens isträning: AIK på is inför sin bortaturné

Skellefteå AIK går på is redan 09.30 idag för att påbörja de sista förberedelserna inför morgondagens match mot Färjestad och lördagens bortamöte med Örebro.

Så tränade AIK under torsdagen:

Målvakter: Lindvall, Armalis.

Gula: Pudas, Lundberg, J. Lindström, Pettersson, Möller.

Oscar Eriksson (J20), J. Andersson, Frödén, Holm, L. Lindström,

Svarta: Norén, Granberg, Kiiskinen, Burström, Sundsvik.

Berglund, Broberg, Hugg, Wingerli, Hedman, W. Persson.

Saknas: Alvarez (ska kolla upp varför), Berggren, Olofsson (båda skadade).

ooo

* Noterbart inför träningen är att "Jocke" är ute på is långt före alla andra. Till och med innan vaktmästarna har hunnit tända lyset eller sätta målen på plats. AIK-stjärnan börjar med att köra skridskoåkning utan puck i över fem minuter innan övriga spelare kliver på isen.

"Jocke" Lindström var på is över fem minuter före sina lagkamrater.
"Jocke" Lindström var på is över fem minuter före sina lagkamrater. Foto: Erik Grahn Lundgren

* Robin Alvarez är inte på is med resten av laget, istället stärker både Linus Hedman och Wiliam Persson upp på forwardssidan. Ingen Simon Robertssons i dag heller..

* Mantas Armalis på is ihop med Gustaf Lindvall och eftersom det nu väntar bortamatcher tränar Armalis med sin vita målvaktsutrustning. I hemmamatcher kör ju Armalis med svarta grejer, men på bortais matchar han den vita tröjan med sin utrustning. Lindvall kör ju som bekant alltid sin vita utrustning.

* Återkommer när vi närmar oss spelsekvenser med exakta formationer, men av tröjfärgerna att bedöma så fortsätter Adam Pettersson som center mellan "Jocke" och Möller samt att Kiiskinen, Burström och Sundsvik förblir en enhet. Det speciella med Burström som center är ju att AIK vill ha en bra tekare i den kedjan, tidigare var det Pyatt, nu är det centern Albin Sundsvik.

* Frödén fortsätter med sin gamla radarpartner Anton Holm och "Lirre" Lindström. Så egentligen bara förändringar i fjärdekedjan där Hedman och Persson alternerar ihop med Wingerli och Hugg.

* Kan inte Alvarez följa med på bortaturnén lär det bli sju backar och 13 forwards (Nisse Burström inräknad) som spelar mot Färjestad och Örebro, där Hedman och Persson slåss om den lediga platsen i kedjan med Hugg och Wingerli. Backen från J20, Oscar Eriksson, lär inte följa med utan AIK lär nöja sig med sju backar med Nisse Burström som ett högkvalitativt alternativ om en back faller bort.

* AIK kör en övning 1 mot 1 nu där anfallande spelare börjar i egen zon och kör en kappåkning in mot offensivt mål. I duellen mellan Linus Hedman och Philip Broberg blir det riktigt bra fart, klart mer avvaktade när Nisse Burström ska försöka dribbla bort sin gamla backpartner Petter Granberg.

* Träningens publiksiffra: 3 personer (undertecknad exkluderad).

* Powerplayträning på gång, uppställningarna ser ut enligt följande:

PP1: Kiiskinen, J. Lindström, Möller, Holm, Berglund.

PP2: Pudas, Wingerli, Burström, L. Lindström, Frödén.

* Noterbart i PP-träningen alltså att Anton Holm får ta rollen från Alvarez (som saknas på träningen) framför mål i PP1. PP2 är samma lika som tidigare, Burström i "Jocke"-position och Pudas som ensam back. Frödén i den vänstra tekningscirkeln och Lirre och Wingerli rör sig runt och framför kassen.

* Holm är ju en notorisk målskytt som dessutom har ett bra skott, lägg därtill att han är fysisk och stor (186 cm, 92 kg) så lär han kunna bidra i spelet i numerärt underläge.

* Boxplay-formationerna varierar ju en del med tanke på att vissa som vanligtvis spelar boxplay nu tränar i powerplay (Wingerli, "Lirre", Kiiskinen, Möller, Berglund och Pudas bland annat), men Hugg och Adam Pettersson fortsätter att vara riktig bra i den här spelformen. Samma sak gäller såklart Arvid Lundberg som varit en defensiv gigant i spelet i numerärt underläge.

* Ingen Erik Forssell ute vandrandes på läktarplats i dag på träningen som han brukar - han kanske sitter i den typ av telefonsamtal som kräver stängda dörrar för att hålla nyfikna journalister på avstånd...

* Förändring i PP-träningen - istället för att få börja i anfallszon börjar spelet nu med att målvaktstränare Holm spelar ner pucken i egen zon för PP-uppställningen och då får laget träna på att bära fram pucken till off zon.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut