Hockeybloggen

Philip Broberg.
Philip Broberg. Foto: OLA WESTERBERG

Bortaturné innebär besök i hemstaden för Broberg

På lördag möter Skellefteå AIK Örebro på bortaplan. En speciell match för AIK-backen Philip Broberg. "Jag ser fram emot det, det ska bli roligt", säger 18-åringen som för andra gången i karriären får spela SHL-hockey i sin hemstad.

Broberg är född och uppvuxen i Örebro – och hockeyfostrad i Örebro HK. Nu får han chansen att möta sitt gamla lag i sin hemstad.

– Det ska bli kul, jag har spelat där i princip hela mitt liv. Det ska bli roligt att komma hem, även om det är för andra gången den här säsongen. Jag ser fram emot det, det ska bli roligt.

Vill spräcka målnollan

AIK-backen har gjort fem poäng den här säsongen, men väntar fortfarande på första målet i SHL. Lördagens match skulle vara ett bra tillfälle att spräcka målnollan.

– Absolut, det skulle sitta extra bra mot dem. Det ska bli en rolig match att spela och förhoppningsvis blir det fullsatt också.

Broberg kan bli kvar i Skellefteå

I februari har AIK två segrar av två möjliga och laget kommer senast från en mycket imponerande seger mot rivalen Luleå på hemmaplan. Broberg menar på att lagmoralen är på topp, men att den varit bra hela säsongen.

– Laget känns jättebra, vi har en bra lagmoral och oavsett om vi hade haft två torsk istället för två vinster så litar vi och tror på varandra.

Får möta "Abbe"

Skellefteå AIK hade fyra spelare med i den ursprungliga truppen till junior-VM som avgjordes över jul och nyår. Av de fyra är det endast Philip Broberg som är i speldugligt skick och fortfarande bär den svartgula tröjan. Jonatan Berggren och Jacob Olofsson är skadade och missar resten av säsongen, Albin Eriksson har bytt klubb och representerar nu fredagens motståndare, Färjestads BK. En extra krydda till morgondagens match.

– Det ska bli kul att möta "Abbe", vi får se om vi hamnar i någon närkamp i sarghörnet, men det skulle vara roligt. Det kommer att bli en bra match med bra tryck på läktarna.

Hur ser du annars på att spela två matcher på två dagar?

– Det gäller att vi är mentalt redo och får fart i benen och är aggressiva. Sedan gäller det att ladda om efter första matchen och se till att vara mentalt redo för matcher två dagar i rad, säger Broberg.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut