Hockeybloggen

Beslutet har kommit – Högström stängs av tre matcher: ”Förseelsen är våldsam och respektlös”

Under torsdagseftermiddagen kom beslutet från disciplinnämnden att Djurgårdens Marcus Högström, som just nu befinner sig i Skellefteå, stängs av tre matcher efter att ha slagit Dennis Everberg från båset i matchen mot Rögle.
Marcus Högström stängs av tre matcher.
Marcus Högström stängs av tre matcher. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Nu står det klart att Djurgårdens Marcus Högström stängs av efter att han slog Dennis Everberg i ansiktet från båset under matchen mot Rögle i veckan.

Först fick Högström bara en tvåminutersutvisning för slaget, men efter att han anmälts till disciplinnämnden i efterhand står det nu klart med bara timmar kvar till nedsläpp i Skellefteå att han kommer stängas av i tre matcher.Disciplinnämnden skriver följande i sitt beslut:

"Förseelsen har föregåtts av ett lindrigare gruff av roughing-karaktär där Högström slagit av hjälmen på motspelaren, som inte varit inställd på en upptrappning av konfrontationen. Slaget mot huvudet har skett uppsåtligen med kraft och från en upphöjd position i båset samtidigt som Högström hållit fast i motspelarens bakhuvud med sin andra hand. Förseelsen är våldsam och respektlös. Slaget har medfört stor risk för skada, vilket Högström måste ha insett.”

Förutom avstängningen mellan 31 oktober till och med 14 november får Högström även 28 750 kronor i böter.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut