Hockeybloggen

Berglund till Djurgården

Förre NHL-spelaren Patrik Berglund, som bröt ett kontrakt i NHL värt cirka 110 miljoner kronor på grund av psykisk ohälsa, har nu skrivit på för Djurgården.

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, Djurgården är en väldigt bra organisation. Jag är en allround spelare och ska definitivt vara där framme och peta in puckar, men ska även vara en fysisk spelare. Jag vill vara en bra och smart spelare som ska hjälpa laget att gå väldigt långt, säger Berglund till klubbens hemsida.

Kontraktet med SHL-klubben är på ett år. Berglund är 31 år och har gjort 717 NHL-matcher.

– Patrik är en drömvärvning. I mina ögon den bästa spelaren som funnits på marknaden. Han matchar vårt behov och profil på många sätt. Vi är på en resa att vinna guld nummer sjutton och den viljan delar Patrik också. Vi har redan en fantastisk kapten i Jacob Josefson och fått hem ytterligare en stark informell ledare i Marcus Högström. Vi har också sedan tidigare Henrik Eriksson, Niclas Bergfors och Jesper Pettersson med flera. Patrik adderas till den skaran och ska hjälpa oss att leda i omklädningsrummet, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut