Hockeybloggen

Bekräftat: Bert Robertsson blir ny huvudtränare i Linköping: ”Ser fram emot att jobba med hungriga människor som vill framåt”

Nu är det klart att Bert Robertsson tar över huvudtränarrollen i Linköping nästa säsong. Det går Linköping ut med själva i ett pressmeddelande på sin sajt. ”Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det”, säger Linköpings general manager Niklas Persson.
Bert Robertsson är klar som huvudtränare för Linköping.
Bert Robertsson är klar som huvudtränare för Linköping. Foto: Anders Bjurö/TT

Under onsdagen gick Linköping ut med bekräftelsen att det blir Bert Robertsson som kommer ta över jobbet som huvudtränare nästa säsongen. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida säger Robertsson själv att:

”För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation. Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens. Som sagt, jag kliver in en situation där det finns mycket kunskap, ambition och det är exakt det jag letar efter. Jag ser fram emot att jobba med hungriga människor som vill framåt och göra något bra för LHC".

General manager Niklas Persson är den som lett arbetet med att rekrytera Robertsson. Och i fredags förra hade Robertsson ett möte med Persson på ett hotell i Linköping. Persson är väldigt nöjd över rekryteringen.

”Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger Niklas. Bert kommer att komma till Linköping i början av nästa vecka för att bekanta sig med laget, faciliteterna kring Stångebroområdet och staden", säger Persson i pressmeddelandet.

Robertsson har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut