Hockeybloggen

TIMRÅ 20190112Skellefteås Robin Alvarez har gjort 4-5 och jublar under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Timrå IK och Skellefteå AIK på NHK Arena.Foto: Erik Mårtensson / TT / kod 10750
TIMRÅ 20190112Skellefteås Robin Alvarez har gjort 4-5 och jublar under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Timrå IK och Skellefteå AIK på NHK Arena.Foto: Erik Mårtensson / TT / kod 10750 Foto: Erik Mårtensson/TT
Rapport: Skellefteå AIK mot Timrå

AIK vinnare i målrikt möte med Timrå

Skellefteå AIK vann till slut lördagens möte med Timrå. Indviduell skicklighet framåt och bakåt blev avgörande för AIK i den viktiga matchen.

AIK kunde efter många om och men till slut vinna lördagskvällens möte med Timrå med 6–4. En målrik match där AIK:s individuella kvalité framåt och bakåt blev avgörande.

AIK börjar matchen bra och det mesta av spelet är i Timrås zon. AIK tar också ledningen när Tim Söderlund prickskjuter in 1–0 i det bortre krysset och firar vilt framför de många tillresta bortasupportrarna. Efter två utvisning på kort tid kvitterar Rickard Palmberg som sätter pucken efter att den studsat på en skridsko och skapat läget för hemmalaget. Med en dryg minut kvar av första perioden kan sedan Joakim Lindström ge AIK ledningen efter ett välplacerat slagskott och ett dåligt byte av Timrå. God spelförståelse av Jimmie Ericsson, som snabbt uppfattar situationen, och spelar fram pucken till Lindström.

AIK fortsätter att vara spelförande men det är tydligt att laget fortsätter att släppa in alldeles för enkla mål. En slarvig passning blir till en icing och i efterföljande tekning kan Timrå reducera genom ett höstlov från blålinjen. Vid Timrås tredje mål misslyckas Filip Berglund att slå undan en studsande puck i mittzon, AIK-backen menar på att han blir utsatt för något regelvidrigt, och Timrå reducerar på nytt genom Sebastian Ohlsson.

AIK får en mardrömsstart på den tredje perioden när Timrå kvitterar efter 19 sekunder genom Ludvig Rensfeldt efter att bortalaget inte fått pucken ur zon. AIK återtar sedan ledningenm med 17.10 kvar genom Robin Alvarez som prickskjuter in ledningsmålet i samma maska som Tim Söderlund hittade i den första perioden. AIK jobbar heroiskt i försvarsspelet och lyckas hålla Timrå undan från de riktigt vassa chanserna samtidigt som man saknar skärpa när man får chanser till omställningar och ett potentiellt 6–4-mål som kan ge laget andrum och även segern. 6–4-målet kommer till slut och det är Edvin Hedberg som gör det. En karbonkopia på målet mot Djurgården. Han tar in pucken från högersidan, får en liten förflyttning på målvakten i Timrå-målet och sätter den sedan i nät.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut