Hockeybloggen

AIK vände och vann mot nykomlingen

Det såg länge nattsvart ut för Skellefteå AIK. Men 0–2 förvandlades till en 3–2-seger i förlängningen. Oscar Möller segerskytt i powerplay.

AIK:s inledning var under all kritik. Nykomlingen Timrå tog vara på det genom att sätta högsta fart och i stort sett vinna alla vitala närkamper.

Efter 11.27 gav det utdelning då Henrik Törnqvist tog vara på en lös puck och borrade upp den i första krysset.

Dryga minuten därefter var det dags igen. Timrå fick utdelning efter ett långt anfall och efter att Johan Alm missat markeringen helt efter en retur från Lindvall. Mattias Guter tackade för kaffet och rakade därefter in pucken mellan benen på AIK-keepern.

Och även om AIK inte var lika bleka i den andra perioden så var de första 40 minuterna ingenting som hemmalaget kommer vara stolta över. Samtidigt ska Timrå ha en eloge för sitt uppoffrande och intensiva spel. Man visade även kyla med puck då man tryckte fast AIK i offensiv zon.

Där och då såg det mörkt ut för AIK.

Men upphämtningen kom i den tredje efter att tränarteamet vaskat om i samtliga kedjor.

Andreas Wingerli satte 1–2 efter att han elegant brutit in på mål. Strax därefter fixade Jocke Lindström sin tredje fullträff i följd efter att han åkt runt i offensiv zon och till sist hittat femte hålet på Victor Brattström, som gjorde SHL-debut.

För andra matchen i följd fick AIK spela förlängning och för andra matchen i följd fixade man en tvåpoängare.

Matchen avgjordes i spel fyra mot tre efter att Emil Djuse fixat en Timrå-utvisning. Där klev Möller fram och bombade in 3–2-målet efter assist för Jocke Lindström och Djuse.

Sammantaget ingen jättematch av AIK men oerhört starkt att vända och vinna.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut