Hockeybloggen

GÖTEBORG 20190216 Frölundaglädje och Skellefteådepp efter 5-0-målet under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda HC och Skellefteå AIK i Scandinavium. Foto Thomas Johansson / TT kod 9200
GÖTEBORG 20190216 Frölundaglädje och Skellefteådepp efter 5-0-målet under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda HC och Skellefteå AIK i Scandinavium. Foto Thomas Johansson / TT kod 9200 Foto: Thomas Johansson/TT

AIK utskåpat av Frölunda

Viktig sexpoängsmatch stod på lördagsmenyn. Då åkte Skellefteå AIK på säsongens största förlust när Frölunda utklassningsvann med 7–1.

Efter en okej start på matchen kom AIK:s ras. Frölunda gjorde fem mål i första perioden – två i powerplay – och kunde till och med kosta på sig att missa en straff.

Matchen var mer eller mindre över redan där. Och när man satt och väntade på ett revanschsuget AIK i andra perioden så gjorde istället Frölunda 6–0 och en stund därefter missade man ett två mot noll-läge.

Utskåpningen var helt enkel total. Dessutom en en hyperviktig match i ett läge när rekordjämna SHL börjar gå in i sitt slutskede. För innan matchen skilde det tre poäng och två placeringar mellan lagen. Nu har avståndet växt, och det rejält sett till den här tabellen.

AIK lyckades dock stoppa blödningen under andra halvan av matchen. Mycket på grund av Mantas Armalis, som fick stå samtliga 60 minuter. Armalis hade en mycket otacksam uppgift den här lördagseftermiddagen men räddade AIK från en ännu större förlust när han framförallt i tredje bjöd på den ena fina räddningen efter den andra.

Jocke Lindström reducerade till 1–6 i boxplay för att kort därefter få se Joel Musten åka igenom AIK och sätta 7–1.

Så Armalis förtjänar, trots 1–7, beröm. Bland utespelarna är det inte många som ska ha positiv kritik. Det är i så fall kedjan med Mathis Olimb, Albin Eriksson och Albin Lundin, som inte var inne på något mål bakåt och som skapade en del vassa lägen framåt.

AIK vilar nu fram till på torsdag då Luleå kommer på besök i Skellefteå Kraft Arena. Känns lite som en måstematch för AIK, som behöver studsa tillbaka på rätt tågräls väldigt snart.

Förlusten var AIK:s trösta för säsongen. Den näst största är 0–5 hemma mot Djurgården.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut