Hockeybloggen

Växjös Julius Junttila och Skellefteås Fredrik Lindgren under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Växjö Lakers HC och Skellefteå AIK i Vida Arena.
Växjös Julius Junttila och Skellefteås Fredrik Lindgren under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Växjö Lakers HC och Skellefteå AIK i Vida Arena. Foto: Mikael Fritzon/TT

AIK tog ny seger – halva foten i kvartsfinal efter trendbrott i Växjö

Skellefteå AIK fick tillgång till Fredrik Lindgren, som reste med tidspress för att hinna till matchen. Det visade sig bli ett nyckeldrag. 39-åringen kvitterade i den livsviktiga matchen mot Växjö och säkrade en poäng.

Joakim Lindström säkrade den andra när AIK satte sig i ett bra läge efter straffseger, 2–1, i Växjö.Det var två spelsugna lag som släppte loss i första perioden. Men ett lag var en nivå bättre. Hemmalaget Växjö trampade gasen i botten. Efter 13 minuters speltid stod det 7–0 i skott till Smålänningarna.

Det var mållöst i första paus.I andra perioden öppnade AIK betydligt bättre och jämnade ut spelbilden. Skotten var faktiskt 8–8 ett tag och AIK hade marginalerna med sig med domsluten.

Efter två perioder hade AIK fått med sig fyra utvisningar mot Växjös två utvisningar. Men det hjälpte inte. Växjö var det bättre laget och hittade till slut en öppning och kunde göra 1–0 genom Nichlas Hardt.

Det hjälpte inte att AIK fick ett powerplay kort därefter. Smålänningarna gick in i andra paus med en knapp, men ändå klar ledning. Växjö pressade hårt i tredje perioden, men det var AIK som kunde göra periodens enda mål. Målskytten var ingen mindre än Fredrik Lindgren. Backen som egentligen skulle ha missat matchen, men reste ned under tisdagen och hann fram i tid till nedsläpp. Växjö var klart närmast att avgöra, men Mantas Armalis stod för en ny stark insats och matchen gick till övertid.

Armalis fortsatte att vara oerhört bra i både sudden death och straffar. Han spelade en av huvudrollerna när AIK tog två oerhört viktiga poäng.

Joakim Lindström gjorde det matchvinnande målet och Armalis de matchvinnande räddningarna när AIK vann med 2-1. Det här är första segern på elva matcher mot Växjö för AIK. Laget har nio bortavinster de senaste tio matcherna.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut