Hockeybloggen

Skellefteå jublar efter Albin Erikssons 2-1 mål under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Rögle BK och Skellefteå AIK  i Lindab Arena.
Skellefteå jublar efter Albin Erikssons 2-1 mål under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Rögle BK och Skellefteå AIK i Lindab Arena. Foto: Anders Bjurö/TT

AIK till kvartsfinal efter dramatik

Skellefteå AIK vann med 3–2 i full tid och är således klara för sin tolfte raka kvartsfinal.

Oj vilken dramatik det blev. Precis som förväntat. AIK var inför matchen på säker mark. I andra periodpaus var man sjua och utanför topp sex.

AIK satte sig i den jobbiga läget då Rögle var klart bättre och ägde inledningen. Hemmalaget hade också en 2–0-ledning i den andra perioden och lägen att göra 3–0.

Men Adam Pettersson sena reducering i den andra perioden var mycket viktig för AIK. När man sedan fick ett powerplay i tredje perioden så fixade andrauppställningen en kvittering då Adam Pettersson serverade Albin Eriksson, som tryckte dit 2–2-kvitteringen.

Ett mål som betydde att AIK var tillbaka topp sex. Till och med på femteplats.

Efter det var det nervöst och något darrigt för AIK. Rögle hade några lägen att ta ledningen men Gustaf Lindvall höll tätt.

Sedan fick AIK en liten skänk från ovan då Rögle chansade att plocka målvakten då en trepoängare var den enda chansen att gå förbi HV71. Det tog AIK vara på genom att sätta 3–2 i tom kasse, Bud Holloway.

Så efter stor dramatik är AIK klara för kvartsfinal. Där väntar Djurgården. En repris från fjolårets semifinal alltså.

AIK börjar på bortaplan nästkommande lördag, den 23 mars. Första hemmamatchen den 25 mars.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut