Hockeybloggen

Örebros målvakt hade en hel del att göra under matchen. Han räddade 19 skott de två inledande perioderna.
Örebros målvakt hade en hel del att göra under matchen. Han räddade 19 skott de två inledande perioderna. Foto: Kicki Nilsson/TT

AIK gjorde ny stark insats – uppe bland de sex bästa igen

AIK tog med sig den fina formen in på isen mot Örebro. Sexpoängsbataljen i kampen om sjätteplatsen blev en jämn historia. AIK:s form avgjorde och laget jobbade ned Örebro. Matchen slutade 4–2, efter två fullträffar av Jesper Frödén.

AIK var det klart starkaste laget i den första perioden. Tommy Samuelsson och AIK hade kastat om lite under det turbulenta dygnet med två matcher.

Robin Alvarez anslöt under lördag vid lunch och Linus Hedman återgick till J20-laget. Mantas Armalis fick chansen att vakta kassen.

Han fick en jobbig förstaperiod och bara fyra skott emot sig. Ett gick in bakom honom och det innebar att Örebro kunde ta ledningen. Jonathan Andersson kom i fritt läge och sköt pucken välplacerat.

Annars var det AIK som förde spelet, men hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Rickard Hugg hade ett friläge. I övrigt försvarade sig Örebro bra.

Mönstret var sig likt i andra perioden i den ganska snälla tillställningen i Behrn arena. Domarna friade allt utom Jonathan Pudas holding under andra hälften av andra perioden.

Några minuter före Pudas utvisning kvitterade AIK genom hete Jesper Frödén. Den hete forwarden slog in sin tionde fullträff den här säsongen.

Och det var inte slut där. Varken för Frödén eller AIK. Att laget hade en match i benen mindre än ett dygn tidigare syntes. AIK fortsatte att jobba hårt i den tredje perioden – och utdelningen kom också för det hårda arbetet.

Joakom Lindström, som gjorde sin 500:e match i SHL, slog till med ett direktskott som innebar 2–1. Oscar Möller gjorde en individuell prestation när han gjorde 3–1.

Robin Kovacs var het i Örebro och tände hemmahopp när han gjorde 2–3. Hete Frödén såg till att sätta AIK i förarsätet, när han skickligt dribblade sig fram och stänkte in en backhand till 4–2. Anton spelade fram och noterade även han poäng för andra dagen i rad.

Örebro pressade på slutet, men drog på sig en onödig utvisning som gav AIK andrum. Matchen slutade 4–2 och AIK passerade Örebro – och är uppe på kvartsfinalplats. En ny stark insats av laget, som tog fjärde raka vinsten – den tredje den här veckan. Och två segrar inom 24 timmar.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut