Hockeybloggen

Bert Robertsson lämnar sin tränarroll i Skellefteå AIK efter säsongen då klubben valt att inte förlänga 44-åringens kontrakt.
Bert Robertsson lämnar sin tränarroll i Skellefteå AIK efter säsongen då klubben valt att inte förlänga 44-åringens kontrakt. Foto: Robert Granström/TT

AIK förlänger inte Robertssons kontrakt

Skellefteå AIK går ut med att assisterande tränaren Bert Robertssons kontrakt inte förlängs.

Norran kunde igår avslöja att Bert Robertsson, som gör sin åttonde säsong i Skellefteå AIK, inte får förlängt kontrakt när avtalet löper ut efter säsongen.

AIK har idag, vid 11-tiden, bekräftat det hela.

"Parterna är överens om att nu när beslutet är fattat är det lika bra att gå ut med detta i media för att fokusera fullt ut på resterande säsong", skriver AIK på sin hemsida.

44-årige Robertsson har under sina sju tidigare säsonger i klubben varit med och levererat stort i form av två SM-guld och fyra silver. Robertsson har dessutom, i och med sin karismatiska stil, väckt mycket känslor genom åren och har för det blivit väldigt omtyckt av fansen i Skellefteå.

AIK ligger i detta nu elva i SHL vilket innebär att Robertsson, i sin sista säsong och tillsammans med sitt tränarteam, har en tuff uppgift framför sig. Nästa match spelas i morgon torsdag på hemmaplan mot Djurgården.

Bert Robertssons son, Simon Robertsson, 15 år, spelar i Skellefteå AIK:s J18-lag och har den här säsongen stått för 31 (19+12) poäng på 16 matcher.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut