Hockeybloggen

MALMÖ 2018-12-30Nu är det tungt. AIK föll på nytt, tredje raka förlusten, när laget gästade Malmö.
MALMÖ 2018-12-30Nu är det tungt. AIK föll på nytt, tredje raka förlusten, när laget gästade Malmö. Foto: Andreas Hillergren/TT

AIK föll på nytt – avslutar året med tredje raka förlusten

Det är tungt nu för AIK. Det blev en ny förlust för laget nere i Malmö. I tredje perioden seglade Malmö ifrån i målprotokollet. AIK hämtade upp två mål – men föll. Matchen slutade 2–3.

Skellefteå AIK inledde matchen i Skåne svagt och åkte tidigt på ett baklängesmål. Malmö hade många klara målchanser och kunde ha haft med sig en större ledning än 1–0, som det stod efter första perioden. Målet gjordes av Lars Bryggman, pitesonen med förflutet i AIK.

AIK tog över spelmässigt i andra perioden, men hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Det blev mållöst och Malmö tog med sig uddamålsledningen i den tredje perioden.

Väl i tredje perioden var Malmö återigen effektiva och kunde på kort tid öka på fram till 3–0. Bryggman gjorde även Malmös tredje mål. Emil Djuse friserade siffrorna till 1–3. AIK:s bästa spelare den här säsongen, Andreas Wingerli, reducerade till 2–3 och skapade nerv i matchen med nära tre och en halv minut kvar av perioden.

AIK pressade i slutet, men det var resultatlöst. Sett till hela matchen var det inte oförtjänt att Malmö vann. Laget skapade fler heta chanser.

Malmö fick en rejäl revansch för 0–9 förlusten i Skellefteå tidigare i år. AIK ligger nu utanför slutspelet på en elfteplats i tabellen


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut