Hockeybloggen

AIK föll i Karlstad efter tunga mardrömsminuter

Det blev en tuff afton för Skellefteå AIK borta mot hemmastarka Färjestad, som vann med 4–2.

Det ironiska är att AIK gjorde en rätt så bra första period då man skapade en hel del och även vann skotten på mål med 11–6.

Men trots det stod det 3–0 till FBK i första paus. Hemmalaget visade prov på hög effektivitet samtidigt som Petter Granberg tog en onödig utvisning innan 2–0 samtidigt som Jonathan Pudas gav bort pucken i mittzonen vilket ledde till 3–0. Alla mål kom under drygt fem minuter.

Andar perioden var inte lika stark för AIK. Färjestad gjrode ett mål i mellanakten.

Men 4–0-underläget för AIK skulle bli mindre och mindre i tredje perioden. Först var det Jonathan Pudas som hittade rätt med ett skott från blå – ett skott som kan ha tagit på Frödéns skridsko och in.

Och AIK gav aldrig upp. En 2–4-reducering kom också, det i spel sex mot tre efter att Färjestad tagit två onödiga utvisningar. Det tog ett tag, men till sist hittade Jocke Lindström rätt med ett direktskott.

Men närmare än så kom inte AIK, som således inte kunde bevara sin fina svit i Karlstad samt bärga sin tredje raka seger i SHL.

FAKTA

Färjestad–Skellefteå AIK 4–2 (3–0, 1–0, 0–2)

Första perioden: 1–0 (12.37) Victor Ejdsell (Ivarsson, Erixon), 2–0 (14.49) Daniel Wiksten (Olofsson, Rydahl), 3–0 (17.44) Michael Latta (Olofsson).

Andra perioden: 4-0 (12.35) Gustav Rydahl (Lindqvist, Nilsson).

Tredje perioden: 4-1 (14.15) Jonathan Pudas (Berggren, Frödén), 4-2 (02.10) J. Lindström (Berglund, Möller)

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut