Hockeybloggen

Skellefteå AIK förlorade tisdagens hemmamatch mot Rögle i förlängning.
Skellefteå AIK förlorade tisdagens hemmamatch mot Rögle i förlängning. Foto: TT

AIK föll efter dramatik i slutet av matchen

Det såg ut att bli en ny Möllershow. Han gjorde sitt 100:a mål i SHL, men en händelsrik avslutning vände på steken. Rögle vann efter förlängning med 3–2. Jesper Jensen drog på sig ett matchstraff.

Det blev en riktigt fartfylld inställning när Ängelholmslaget Rögle gästade AIK. Rögles skridskoskickliga hockey passade matchbilden bra och det blev tempofyllt åt båda håll. Oscar Möller öppnade målskyttet genom att skjuta ett stenhårt skott i krysset. Det var även hans 100:e mål i SHL, samtliga mål i AIK:s tröja nummer 45.

Rögle skapade mängder av chanser, men Mantas Armalis fortsatte att överträffa sig själv längst bak i målet i AIK. Han kunde dock inte hindra att Rögle kvitterade till 1–1 i andra perioden.

Albin Eriksson har haft tunn utdelning på slutet, men jobbade sig fram till en straff. Han fick en felträff, men straffen hittade ändå in bakom Justin Poggi.

I tredje perioden satt Rögle hårt tryck mot Armalis och AIK-kassen. Armalis fortsatte att vara oerhört starkt, men tvingades kapitulera i spel fyra mot fem efter att Jesper Jensen ådragit sig matchstraff.

Det var inte helt okontroversiellt då Jensen åkte på en misstänkt slashing i situationen före. Matchsstraffet blev ödesdigert för AIK, även om Oscar Möller hade ett friläge bara 30 sekunder före slutsignalen av tredje perioden.

19 sekunder in i förlängningen avgjorde Rögle och fick med sig extrapoängen. AIK förlorade sin första match på de sex senaste tillställningarna.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut