Foto: Privat

Birgit Löfroth

75 år

fyller den 30 mars Birgit Löfroth, Burträsk. Birgit föddes i Broträsk, Lövånger, där hon växte upp tillsammans med sina fyra syskon. Efter avslutad skolgång i Lövånger kom Birgit att stanna kvar i hemmet. I Broträsk har hon varit aktiv i bönhuset där hon bland annat hjälpt till med serveringen vid många tillfällen. Här fick hennes gudstro bli till stor hjälp. 2008 flyttade Birgit till Burträsk där hon fortfarande bor.

Bland hennes intressen har framförallt Europas kungahus varit till stor glädje för henne. Det finns knappast någon familjemedlem i något av dessa som Birgit inte känner till, både vad gäller ålder som ingifte. Framförallt har det svenska kungahuset legat henne varmt om hjärtat. När vårt svenska kungapar besökte Burträsk för att inviga det nya osteriet blev Birgit uppmärksammad och omkramad av drottning Silvia. De många hälsningar som Birgit fått från familjemedlemmar i vårt svenska kungahus vittnar om hennes stora intresse. Att väva och handarbeta har varit ett av Birgits stora intressen. Ett annat intresse är idrott, framförallt ishockey och skidor. Via teve följer hon med i allt som sker och känner väl till tabellerna, såväl som medaljörerna.

Sitt engagemang i bönhuset i Broträsk flyttade Birgit över till Svenska kyrkan Burträsk där hon sällan missar en gudstjänst. I Emilsalen utför Birgit flera praktiska göromål när det firas gudstjänst där. Eftersom Birgit tycker om att sjunga är hon med i en av Burträsks körer.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut