Foto: Privat

Anne Dorte Lundgren

65 år

fyller den 31 mars Anne Dorte Lundgren, född Revenfeld, Ånäset. Hon föddes i Sevel, Jylland, Danmark, som fjärde barnet i en skara på sex syskon. Hon har arbetat som undersköterska och egen företagare, men är nu pensionär. Hon har arbetat åt Sorsele kommun, på Sabbatsbergs sjukhus, NUS, Robertsfors kommun, Skellefteå kommun samt som kock/husmor på Lufta Camping. Hennes fritidsintressen är trädgård, stugan ovanför Sorsele, att måla och väva, bakning i olika former, umgås med familjen, barnbarnen och sina vänner. Hon är aktiv i EFS och Svenska Kyrkan.

Anne Dorte kom till Sverige 1969 då hennes familj flyttade upp till Sorsele i Lappland där hon snart fann en levande tro på Gud och sin livskamrat Per-Gunnar. Hon är född i en jordbruksby på mittjylland, inte långt från Vesterhavet (Atlanten). Efter ett år i Lycksele och den äldste sonens födelse bosatte sig familjen i Umeå där den andre sonen föddes. Ganska snart flyttade familjen ut på landet, till Gammelbyn Flarken, där hon trivdes mycket bra och där tredje sonen föddes. Hon började sin pizzabakningskarriär på busstationen och pizzerian i Ånäset och fortsatte vidare att under drygt 20 år driva Lufta Camping och Restaurang med maken.

Anne Dorte besöker regelbundet sin sjuke bror som blev svårt funktionshindrad efter en stroke 2012. Hon är också aktiv i en vävstuga och en second handaffär i Ånäset. Hon firar sin födelsedag med make, barn och barnbarn.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut