Foto: Privat

Anna-Greta Sikström

85 år

fyller den 16 november Anna-Greta Sikström, Kåge. Hon är född Edin i byn Loviken, Holm socken, Västernorrlands län. I sin ungdom, innan hon var hemma och skötte hem och barn, arbetade hon inom äldreomsorgen. 1970, då familjen flyttade till Skellefteå, utbildade hon sig till vårdbiträde och arbetade sedan många år på AMI-s i Skellefteå. Hon har även under många år sålt pepparkakor/andra kakor till företag och privatpersoner samt under senare delen av sitt liv varit en aktiv och driven Tupperwareförsäljare tills sjukdom tvingade henne att dra ner på tempot.

Anna-Greta är och har i många år varit aktiv i Pingstkyrkan och brunnit för socialt arbete, bland annat genom LP-stiftelsen. Hon har också, tills hon på grund av sjukdom flyttade till Hedvigsgården, varit aktiv i PMUs second handbutik i Skellefteå. Församlingen, hemmet och familjen har varit en stor del av hennes liv och många är det som suttit vid hennes köksbord och serverats både mat och fika. Hon har ett öppet hem där alla är välkomna.

Stugan, nära födelsebyn, har varit en plats att längta till.

Hon har en stor familj med fem flickor och många barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnsbarn som alla haft en plats i hennes hjärta.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut