Foto: Privat

Wera Larsson

Mamma, Wera Larsson, Drängsmark, somnade in lugnt och stilla på kvällen den 7 september, 87 år gammal.

Wera föddes som femte, och yngsta, barnet till Tycko och Tekla Lundström, Norra Drängsmark. Hon berättade om en lycklig barndom och även om hennes pappa gick bort när hon var nio år så hade hon en trygg och kärleksfull uppväxt med en mor som tog hand om henne och hennes syskon.

Mamma började jobba på Konsum i byn i sin ungdom och där blev hon kvar, förutom en tid hemma med oss barn. Hon trivdes väldigt bra med sitt jobb och mindes den tiden med glädje.

1957 gifte hon sig med Gunnar Larsson från granngården. De fick två döttrar, Gisela och Ellenor. Makarna köpte ett hus i Drängsmark där Wera bodde kvar hela sitt liv.

Mamma tyckte om att vara i skogen och följde gärna pappa då han röjde, så det blev många timmar i skog och mark efter att de blivit pensionärer.

Wera blev änka 2016, det blev ensamt, men hon tyckte om att pyssla på gården. Mamma månade om sin familj och barnbarnen fanns alltid i hennes tankar.

Vi är tacksamma att hon fick vara pigg, både till kropp och själ, i så många år. Det var bara det här sista året som hon var sjuklig.

Och nu unnar vi henne vilan.

Gisela och Ellenor

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut