Ture Bergström

Ture Bergström 84 år gammal har lugnt och stilla lämnat oss. Han var son till Dagmar och Elof Bergström och föddes i Finnforsfallet. Familjen flyttade sedan till Malmberget där han växte upp som den äldste av tre syskon. Han började lära sig till elektriker men sadlade om till folkhögskola i Kalix och socionomutbildning på Stora Sköndal i Stockholm.

Efter giftermål med Birgitta kom han till Skellefteå och arbetade som socionom och senare som avdelningschef inom socialtjänsten. Han hade ett särskilt intresse för lagfrågor och rättvisa.

Han hade ett stort flygintresse, men med tre söner och en nybyggd villa går tiden fort och blev det inte så mycket tid över till flygintresset. Viktigt var hans kristna förankring och mycket tid ägnades åt arbete i Missionskyrkan som bland annat kassör och ordförande. Han satt med i många styrelser och var politiskt intresserad.

Som pensionär blev han ordförande i en PRO-förening och fick många nya vänner. Somrarna användes till att njuta av naturen och att reparera i stugan vid Höga kusten. Det blev också många minnesvärda semesterresor i Europa.

Sin sjukdomstid genomlevde han med stor tålmodighet och vi tackar alla som på olika sätt ställt upp för honom.

Vår saknad och sorg är stor efter en älskad make, far och vän.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut