Thore Sjöström

Thore Sjöström har avlidit i en ålder av 89 år. Hans närmaste sörjande är hustrun Aina, barnen, Eva, Lars och Britta samt fem barnbarn.

Thore växte upp på ett litet jordbruk i byn Ullbergsträsk med föräldrarna Axel och Altea samt fyra syskon. Tidigt blev djur och natur stora fritidsintressen, som senare vidgades med släktforskning, lokalhistoria, nybyggarliv och arkeologi.

Efter 6-årig skolgång och arbete i byns sågverk, fick livet en annan riktning när Thore under värnplikten fann nya vänner, blev troende och fick intresse för att studera. Efter realexamen på Solviks folkhögskola följde studier vid lärarseminariet och universitet i Umeå. Han arbetade sedan som ämneslärare, huvudsakligen i Jörn, fram till sin pension.

Thore fann sin livskamrat i grannbyn Stensträsk och de fick 59 år tillsammans som gift. Han var mycket fäst vid sin hemby. Hemmet i Ullbergsträsk som så småningom blev hans, kom att ha stor betydelse under åren. Byggnationer och reparationer gjordes även med tanke på barn och barnbarn. I EFS hade han sitt andliga hem och engagemang där sång och musik var till stor glädje.

Thore somnade stilla in i sitt hem, precis som han ville. Sorgen och saknaden är stor.

Familjen

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut