Foto: Privat

Sture Furberg

Min man, vår pappa, morfar, bror och vän Sture Furberg, Bergliden, finns inte med oss längre. Han kämpade mot infektioner, men kroppen orkade inte mer och hjärtat stannade plötsligt. Han blev 85 år.

Sture föddes i Bergliden, utanför Skellefteå, i en syskonskara på tre.

1965 gifte han sig med Inger Furberg och de fick två döttrar tillsammans.

Sture var en väldigt flitig man och jätteduktig på att snickra. Under sina verksamma år jobbade han på ett snickeri tre kilometer från hans bostad, i en by som heter Bjurfors, och ett annat snickeri i Finnfors. Han jobbade i Burträsk, på ett företag som heter Snidex. Sture kom även att jobba på en verkstad hos en man vid namn Sverker Bergqvist. Fram till att Sture pensionerade sig har han jobbat på industri.

På fritiden jobbade han på gården med att måla hus och, som han brukade säga, hålla efter så det såg bra ut. Han var väldigt stolt över att han kunde göra om en ladugård till ett bostadshus.

Ett av hans intressen var att lyssna på country med sångerskan Christina Lindberg.

Sture tyckte mycket om skog och mark. Han brukade köpa tavlor med vackra landskap och tyckte det var en frihetskänsla att åka skidor eller vandra i skogen. Han älskade att se på gamla bilar och kunde prata mycket om dem. Han gillade att se på militärfilmer, pratade och visade bilder på när han var i lumpen. Han fick vara ledare över truppen, vilket han var stolt över och tyckte mycket om för alla var så trevliga.

I slutet ville han vila mycket och förlorade sin ork, så nu får han sin välbehövliga vila. Han lämnar oss med ett stort tomrum i våra hjärtan och stor saknad.

Inger, Gunilla, Birgitta, Emma och Joacim

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut