Foto: Privat

Siv Wallström

Efter en kort tids sjukdom avled Siv Wallström, Markusmyren, den 27 september, i en ålder av 85 år.

Siv föddes 1934 i Missenträsk, dotter till Per och Frida Grundström, som äldst i en stor syskonskara.

Efter avslutad hushållsskola arbetade hon på mejeri och affär, bland annat Konsum i både Glommersträsk och Arvidsjaur.

Efter sitt giftermål med Harry Wallström 1954 flyttade hon till Markusmyren. Där övertog de snart jordbruket efter Harrys föräldrar och drev det fram till 1966. Där växte de tre barnen - Inger, Mona och Björn - upp och här bodde hon också kvar efter Harrys död för tio år sedan, fram till sin egen bortgång.

Siv har fått leva ett friskt och lugnt liv med odling av grönsaker, bär och blommor. Hon såg alltid fram emot hösten för att framförallt få plocka bär och svamp. Vistelsen i skogen skapade ibland oro, då det kunde dra ut på tiden eftersom hon inte ville gå hem med tomma hinkar och hon kunde tappa bort sig lite i ivern.

Matlagning var ett stort intresse för Siv och hon provade gärna på nya ingredienser och nya maträtter, alltid med stor omsorg. Hennes sylter och safter har gjort barn, barnbarn och barnbarnsbarn lyckliga. Fatet var alltid fyllt med minst sju sorters kakor till vilken liten kaffekopp som helst. Alla familjemedlemmar har dessutom yllesockor i fina färger som kommer att hålla dem varma många vintrar framöver.

Siv var den naturliga medelpunkten för familjen. Barnens vänner och nytillkomna - partners och barn - välkomnades varmt. Barnbarnen och barnbarnsbarnen fick en stor plats; i hemmet för lek och spel och i hennes hjärta.

Siv lämnar ett stort tomrum efter sig och vi kommer att sakna henne djupt. Men hennes omsorg och värme kommer för alltid att finnas med oss.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut