Foto: Privat

Ruth Lindgren

Vår älskade mamma, mormor och farmor Ruth Lindgren, Skellefteå, har hastigt lämnat oss då hon den 17 december omkom i en bilolycka.

Hon föddes i Pjäsörn, Norsjö. Genom sjukdom förlorade hon tidigt sin pappa och flytten gick då till Ursviken. Pjäsörn och Norsjöbygden kom genom livet ändå att betyda mycket för både henne och familjen.

Redan som ung träffade hon Mats-Olof från Östra Falmark och 1959 rustades för bröllop. De byggde tillsammans ett hus i Falmark där vi tre barn fick växa upp.

Mamma personifierade engagemang och omsorg för både människor och djur, satte alltid andra före sig själv, försökte alltid se till att andra hade det gott.

En konstnär var hon, våran mamma, inte bara när det gällde omsorg om människor och djur. Hon hade det i händerna. Många är de änglar som hon och pappa tillverkade tillsammans, alla vackra med ett alldeles eget utseende - helt unika. Man ser dem spridande sitt ljus i hemmen, inte endast i Skelleftetrakten utan även andra delar av vårt avlånga land.

I hennes yrkesval var det också omsorg och service som var ledordet, en kort tid i butik och några år inom Posten för att sedan ägna sig åt äldreomsorgen fram till pensioneringen.

När pappa dog valde hon att flytta till Anderstorp och huset i Falmark övertogs av sonen. Under sin tid på Anderstorp kom hon även där att betyda mycket för grannar och människor i sin omgivning.

Efter en tid kom Karl-Erik in i mammas liv och de fick tolv mycket goda och innehållsrika år tillsammans.

Barn och barnbarn betydde mycket för henne och under våren fick hon glädjen att möta de första barnbarnsbarnen.

Den 17 december 2018 var för många en vanlig dag i juletid - för oss var det en dag då vi förlorade och mycket förändrades.

Vi älskar henne.

Marie, Anette och Roland med familjer

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut