Foto: Privat

Ove Lövbom

Vår älskade pappa, morfar och farfar Ove Lövbom, Burträsk, avled den 18 september, 84 år gammal, efter en tids sjukdom.

Ove föddes i byn Villvattnet och var son till Göte och Ottilia Lövbom. I torpet i Villvattnet växte han upp som minstingen av tre syskon och torpet kom för alltid att ha en stor plats i Oves hjärta.

Försommaren 1960 gifte han sig med sin fru Sonia och tillsammans fick de tre barn. Familjen flyttade 1967 till huset i Burträsk som de byggt. Sonia avled 1971 och lämnade familjen i stor sorg och saknad.

Ove jobbade som skogshuggare, men fick 1966 ett träd över sig och skadades svårt, en arbetsskada som kom att prägla hans liv. Olyckan tvingade honom till sist att sluta det jobb som han älskade så mycket. Fram till sin pensionering arbetade Ove som vaktmästare på Burträsk sjukhem. Några år dessförinnan skaffade han en hund som fick namnet Knuff och som blev Oves vapendragare under många år. Tillsammans jagade de älg i Stavlunds jaktlag och begav sig på dagliga turer till Konsum i Burträsk, för att vara först på plats när dörrarna öppnade.

Det som kom att glädja Ove mest av allt i livet var hans fem barnbarn som han månat om så mycket. Genom åren har han ringt och träffat barnbarnen varje dag och alla minns nog chokladen och guldtiorna han alltid kom med. En stor glädje blev även att han fick uppleva ett barnbarnsbarn, Lillan, som han kallade henne. Många är minnena och vi kommer alltid att minnas och prata om alla roliga kommentarer som vår älskade pappa, morfar och farfar hade.

Han sörjs närmast av sina tre barn med respektive, syskon med familjer och sina älskade, älskade barnbarn.

Barnen med familjer

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut