May Melander

Vår mamma, May Melander har avlidit 89 år gammal.Hon föddes i Medle och var dotter till handlarparet Signard och Elin Bergkvist. Som ung träffade hon sin livskamrat, vår pappa Thure och de delade livet som gifta i 65 år.

Som handlardotter innebar det att det alltid fanns jobb hemma i affären och det var en affär som hennes bror senare också tog över. Mamma var duktig i matematik, välskrivning och snabb i maskinskrivning. Alla Sveriges städer kunde hon som ett rinnande vatten. Då vi barn blev tillräckligt gamla började hon arbeta på Staffansköp, som låg på Klockarvägen i Skellefteå - som senare blev ICA-Träffen och idag är ICA Kvantum. ”Specialen” på ICA låg henne varmt om hjärtat även efter hon gått i pension. Hon hade roligt och trivdes i sitt arbete.

En tydlig altstämma var hon i Efs-kören hemma i Medle. Hon hittade ofta en altstämma även om det inte alltid fanns noter till det och gitarren togs med ibland till kören. Hon var engagerad i föreningslivet så länge orken fanns där. I hennes skafferi fanns det alltid hembakta med välfyllda bullar. ”Gofika” var ett viktigt inslag för henne även i vardagen. Hon hade ett stort socialt umgänge och hon var alltid beredd på ett kaffekalas eller att ta en svänga med bilen till vänner eller någon gudstjänst eller konsert. Mamma var positivt nyfiken och intresserad av olika människor.

De senaste 25 åren har hon bott i Skellefteå. Då hon förlorade sin Thure, för ca 2,5 år sedan fick hon sin bostad på Regngångens äldreboende.

Det var också där hon somnade in och lämnade oss den 27 juni sent kvällen.

Vi minns vår mamma med värme och glädje.

Barnen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut