Foto: Privat

Margot Andersson

Den 2 januari somnade vår älskade Margot Andersson, Ursviken, in, omgiven av familjen.

Margot föddes 1941 som det enda barnet till Anfrid och Märta Bodén. Hon växte upp på Ön, Vebomark, ett ställe som skulle ligga henne varmt om hjärtat. Margot förlorade vid 17 års ålder sin mor, vilket var en stor sorg för henne. Kusiner, mostrar och fastrar har varit viktiga för mamma genom alla år.

Vår pappa Stig träffade hon 1958 och de gifte sig 1963. Margot flyttade i samband med giftermålet till Öhn, Ursviken, där de fick oss barn, Louise och Olov. Även på Öhn fick hon fina vänner och relationer i sina grannar.

Tron på Gud var viktig för Margot och EFS i Ursviken blev en stark och trygg gemenskap. Margot hade gåvan att tala med sina medmänniskor, hon var kreativ och konstnärligt lagd, vilket hon bland annat visade i arbetet med missionsbasaren. Margot har fått många mycket nära vänner under åren i EFS-föreningen. Margot arbetade under större delen av sitt yrkesverksamma liv som dagbarnvårdare, ett yrke som hon utövade med stolthet och kärlek till sina dagbarn. Hon avslutade sitt yrkesliv som personlig assistent och kom även där nära de brukare och kollegor som hon arbetade med.

Som svärmor välkomnade hon Urban och Sofia med en stor, varm famn. Barnbarnen Petter, Thea, Emmy, Emil och Ebba har skänkt Margot stor glädje. Hon har alltid funnits där för oss alla och ställt upp. Våra barn har förlorat en omtänksam farmor/mormor som betytt mycket under deras uppväxt. Barnbarnsbarnen Sam och Sally var en stor glädje för Margot den sista tiden.

Vår mamma och förebild har nu somnat in, men hon lever vidare i våra hjärtan.

Barnen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut