Foto okänt

Margit Stenlund

Vår mamma Margit Stenlund somnade in den 15 juli efter en tids sjukdom. Hon blev 80 år gammal.

Margit var född i holmträsk, men flyttade i unga år med föräldrarna Hulda och Edward From till Andersvattnet. Hon var yngst i en syskonskara av sex.

Mamma gifte sig med vår pappa Ivar Stenlund, Karsträsk. Sonen Åke föddes 1962, dottern Carina föddes 1964 och Anita 1969. Våra föräldrar gick skilda vägar 1970.

Mamma uppfostrade oss barn på egen hand och fixade allt från att tjära skidor till att byta korkmatta. Vi växte upp på Moröhöjden och det blev tillslut över 50 år på Moröhöjden för mamma. Under vår barndom var mamma hemmafru och sedan började hon arbeta som lokalvårdare på Moröhallen, det var ett jobb som hon trivdes med.

I slutet på 70-talet träffade mamma Jean Berggren på dans och tycke uppstod. De hade många gemensamma intressen som skogen, fiske och idrott. Många timmar har förlöpt bakom flötet liksom i bärskogen. Mamma hade ett enormt tålamod. Handarbete med virkning och stickning blev i första hand till dukar, sockar och fingervantar.

Mamma och Jean tävlade även i Boule´och efter Jeans bortgång fortsatte hon att spela i många år.

Dottern Anita flyttade till Amerika i början av 90-talet och det var en sorg att de var så långt borta. Margit hade fem barnbarn. Fyra på nära håll och ett i Amerika.

Vi är tacksamma för att vi fick så många år tillsammans.

Barnen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut