Margit Norberg

Vår älskade Margit Norberg har avlidit vid 90 år. Hon efterlämnar barnen Catharina, Johan och Viveka med familjer, släkt och vänner.

Margit föddes den 28 september 1928 i Flarken som näst yngst av Gerda och Johan Anderssons sju barn. Efter en sexårig skolgång väntade jobb på föräldrarnas jordbruk i Flarken där sysslorna som att bära in ved, hämta vatten och hjälpa mamma Gerda både ute- och inomhus var en del av vardagen.

I Flarken har hon bott nästan hela sitt liv och det var där i hennes familjehem som hon och maken John-Erik bosatte sig efter giftermålet i september 1955. Där uppfostrades deras tre barn och de bodde kvar till år 1995 då sonen Johan tog över huset. Flyttlasset gick så långt som 650 meter, till ett blått hus med vita knutar i centrala Flarken. Där har familjen samlats otaliga gånger under alla tider på året för att njuta av färska jordgubbar med grädde på altanen, bruna bönor och våfflor i köket på övervåningen och härliga jular vid granen på nedervåningen. Margits favoritplats i huset var i köket. Där kunde hon ägna sig åt bakning och matlagning eller sitta vid köksbordet med ett korsord eller ett parti patiens.

Efter makens bortgång flyttade Margit till Ånäset tillsammans med katten Sotis som hon höll väldigt kär. Under sin sista tid bodde hon på Edfastgården i Robertsfors där hon även fick fira sin 90-årsdag med ett stort kalas. Vi i familjen vill rikta ett stort tack till all underbar personal på avdelningen blåklockan som tog så väl hand om vår mamma, svärmor, farmor och mormor. Även tack till korttidsboendet Gläntan och hemtjänsten i Ånäset, ni är guld värda.

Den saknad och tomhet vi alla känner efter Margits bortgång är stor. I vår sorg minns vi hennes omtänksamhet, varma personlighet och kämpaglöd. Vi är tacksamma för den tid vi fick dela med henne och all lärdom, omsorg och kärlek hon har gett oss.

Älskad, nu och för alltid.

Karolina Norberg, barnbarn

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut