Maj-Britt Granlund

Maj-Britt Granlund, Burträsk, avled på Heden på Burträskgårdarna den 28 september. Hon blev 87 år och sörjs närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Vår mamma växte upp i Ragvaldsträsk som nummer fem i en syskonskara på elva.

Hon började tidigt arbeta som hembiträde och på café. 1952 gifte sig mamma med Karl-Gustav Granlund och tillsammans fick de döttrarna Lisbeth och Majken, fem barnbarn och sju barnbarnsbarn. Makarna bosatte sig i Ljusvattnet, Burträsk, och drev ett bageri tillsammans med svågern Jarl Granlund. Så småningom utökades rörelsen både med varubussar och anställda. Mamma var mycket aktiv i företaget och körde ofta den ena av varubussarna. Hon lagade dessutom all mat till familjen och de anställda. Bröderna Granlund köpte och sålde det mesta och därigenom blev vårt hem som ett Öppet hus där många kom och gick.

Pappa var äventyrlig och gjorde som farfar Victor. 1962 gick flyttlasset till Alberta i Canada. K-G fick för sig att han skulle lära Albertaborna att göra falukorv, men tålamod var inte hans starka sida och efter drygt ett år gick flyttlasset hem till brodern Jarl i Ljusvattnet igen.

Mamma har alltid varit en njutningsmänniska och valde att alltid se positivt på livet. Hennes stora intressen var, förutom familjen, fiske på vintern, matlagning, promenader och sång. Tillsammans med barnen gjorde hon flera utlandsresor till varmare länder. Hon var en sällskapsmänniska och lyssnade mycket på lättsam musik som dragspel och dansband.

Vi kommer att sakna henne jättemycket, men vi är tacksamma över att fått ha henne med oss under alla dessa år. Vi känner också tacksamhet för den goda omvårdnad mamma fick under de nio år som hon vistades på Mellangård och Heden.

Majken och Lisbeth

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut