Foto: Privat

Maj-Britt Burman

På onsdagsmorgonen, den 11 september, somnade vår älskade maka och mor Maj-Britt oväntat in på Linagårdens äldreboende, Skellefteå. Hon blev 82 år.

Maj-Britt var nummer fem av nio barn till Oskar och Linda Jakobsson i byn Ajaur, Risliden. Hemmet lämnades tidigt för arbete som bland annat barnflicka och på Gästis i Norsjö.

Vid 18 års ålder träffade hon sitt livs kärlek, Seved Burman, och flyttade till honom i Dalbäck, Lycksele. De fick många år tillsammans och firade 61 år som gifta denna sommar. Mamma arbetade i hemmet och familjen utökades med tre barn: Bodil, Gullvig och Göran. Efter flytten till Rusksele 1964 arbetade Maj-Britt i lanthandeln i Forsholm. 1968 gick flyttlasset till Skellefteå där pappa fått jobb. På 70-talet satt hon extravak på lasarettet och senare arbetade hon i Hemtjänsten några år. Maj-Britt utbildade sig till undersköterska, ett arbete som hon trivdes med och stannade i fram till sin pensionering.

Hon hade många intressen: läsa, handarbeta, baka och sy, samt odling. Fjällvandring och resor, bland annat till Grekland, var omtyckta. Vi minns våra tältsemestrar. Maj-Britt hade ett stort sportintresse, skidåkning och framförallt ishockey. Hon hade årskort till Skellefteå AIK:s matcher och senare full koll på spelare och resultat från TV-soffan. 1971 byggdes en sommarstuga i Vallen. Mamma fiskade, plockade bär och mådde gott av båtfärder. Efter att hon drabbats av Alzheimers sjukdom blev det svårare att vara i stugan, men Mors dag i år firades där.

När barnbarnen började komma hade hon alltid en hjälpande hand och en kram. Familjen låg henne varmt om hjärtat. De åtta pojkar som blev hennes barnbarn var alltid välkomna. Senare fick hon även tre barnbarnsbarn.

När hon inte längre kunde bo kvar hemma flyttade hon till Linagården där hon fick fin och bra omvårdnad.

Maj-Britt är saknad och lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi har också många fina minnen att se tillbaka på.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut