Foto: Privat

Lennart Eklund

Lennart Eklund, Norra Åbyn, har den 14 september lämnat oss i stor saknad, i en ålder av 80 år.

Han föddes i Nybo, Västanträsk, son till William och Edla Eklund, som nummer fem i en syskonskara av sju. Pappa blev den sista av sina syskon att lämna jordelivet. På hösten 2018 blev sjukdomen ännu svårare och pappa fick allt oftare vårdas på lasarettet, ett ställe där han inte kände sig hemma. Många gånger uttryckte han att han inte ville lämna livet där. Min kära mor har med största omsorg och kärlek skött om pappa så han fick sin vilja hörd - att få somna in i sitt kära hem. Mamma har varit ovärderlig för pappa under dennes sjukdom. Eller som han själv uttryckte sig: Jag har fått den bästa vård man kan tänka sig av min kära fru.

Lennart har alltid varit en flitig man, omtyckt och hjälpsam och respekterad med många järn i elden. Han började tidigt arbeta och har under sina verksamma år hunnit med mycket, alltifrån skogen till vägarna som lastbilschaufför på Bilspedition och traktorförare på Nymek.

Som ung träffade han kärleken Kerstin och de gifte sig 1967. Senare samma år föddes sonen Mikael. De kom att bosätta sig i Norra Åbyn och det var där han trivdes som allra bäst.

Oräkneliga är timmarna han tillbringade i garaget med allt från bilar, båtmotorer och gräsklippare till snickerier. Jag var inte gammal när jag började vara med pappa i garaget, han lagade allt med små medel och fanns alltid till hans för mig och barnbarnen. Som vapendragare i garaget fanns alltid kaninen Elvis som nog fått uppleva både ett och annat.

Pappa har alltid haft ett stort hjärta för djur, hemma har det funnits allt från kalkoner till katter och hundar. Pappas stora glädje var att få hjälpa till och det var något han verkligen gjorde.

Fast pappas ork blev sämre med åren så fanns han alltid där med sin stora kunskap och sina goda råd.

Tyst och tomt blev det i Norra Åbyn, men vi är tacksamma över att få ha haft en sådan fantastisk människa i våra liv. Pappa kommer att leva vidare i oss, framförallt genom hans många historier och den kunskap som han delat med sig av.

Älskad, saknad, men aldrig glömd.

Familjen genom Micke

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut