Leif Frimodig

På kvällen den 17 december 2018 avled Leif Frimodig hastigt i sitt hem i Finnfors.

Leif föddes den 15 mars 1966 som yngste son till Siv och David, som lillebror till Benny och ny medlem av en stor släkt av Frimodigs och Lindbloms. Hans första steg togs i huset på Bergliden 55. 1972 flyttade familjen till Finnforsfallet. Byn som senare kom att bli platsen där han som vuxen köpte sin enplans villa i rött. På andra sidan bron och fallet låg hans arbetsplats Skellefteå kraft. Leif fick sin anställning där efter att han gått ut yrkesskolan i Boliden. En anställning han kom att behålla livet ut.

Kring -78 fick Leif en trasig moped. Förgasaren saknades och eftersom den enligt utsagor inte gick att fixa, så kunde han likväl få den. Låt oss kalla fallet med Leffe, 12 år, som kom körandes och vinkandes på den orättbara mopeden, preskriberat.

Att meckande var ett stort intresse för Leif gick nog ingen som kände honom förbi. Folkrace var länge den motorsport inom vilket detta intresse fick ta som störst plats. Både vänner och familj kom för att se, mecka, äta korv och titta på när buckliga bilar blev än mer buckliga. Under hans verksamma år deltog Leif i många tävlingar.

Men hur stor än lyckan över priser och prispall må ha varit, skulle jag gissa att inget slog den glädje Leif fann när han träffade sin livskamrat, Thanatporn ”Pook” Prosaket. Tillsammans delade de intresset för fiske. Många stunder spenderade de tillsammans på isarna i Finforsfallet och på sjön vid stugan när allt det där kalla tinat bort och sommaren infunnit sig. Förutom att ta med Leif på resor till Thailands varma väder, där de även kom att bygga ett andra hem, gav Pook honom en egen familj. Två barn sen förr och barnbarn därtill.

Leif Frimodig var en fin son, nära bror, den snällaste farbrorn, en älskad make och inte minst en god och hjälpsam vän.

Som Pook så fint skrev kort efter hans bortgång: ”Minne som rör vid vårt hjärta går aldrig förlorade”.

Familjen genom Malin

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut